Mark Koster over media-ondernemer Christian Van Thillo

Met onder andere het AD, NU.nl, Het Parool, Q-Music, Tweakers en Independer is de Vlaamse Christian Van Thillo de grootste media-ondernemer van Nederland. Wie is deze man achter de schermen van de media-industrie en hoever reikt zijn macht? Mark Koster ging op onderzoek uit en schreef er een boek over waarin hij hem een roofdier noemt.

Hij is de grote baas achter het AD, Trouw, Volkskrant en het Parool. De halve tijdschriftenkiosk is van hem, net als radiostations als Q-music. De Belgische Christian van Thillo is met afstand de máchtigste
mediabaas in de lage landen. Maar wie is deze man? En hoe ver reikt zijn macht? “De journalistiek zou toch wel in gevaar kunnen komen”, vertelt journalist Mark Koster.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen