Vergrijzing leidt tot schrijnende situaties achter veel voordeuren

In 2040 is een kwart van de Nederlanders 65+. En dat heeft grote gevolgen voor de samenleving, de gezondheidszorg en het sociale vangnet, zoals mantelzorger Hester Zitvast en huisarts Marnix van der Leest nu al merken. Terwijl Nederland zich amper voorbereidt op een vergrijzende bevolking, bedachten Kees Stolze en Anneke Waanders een innovatieve woonvorm voor de oude dag.

Nederland vergrijst. En snel ook. In 2040 is 1 op de 4 Nederlanders 65-plus en het aantal 80-plussers verdubbelt naar 2 miljoen. Maar een Deltaplan Grijs is er niet. Ouderen moeten zo lang mogelijk het
thuis zien te redden, vindt de overheid. Ook als dat eigenlijk niet meer gaat.

 

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen