Krijgt VVD-leider Yesilgöz te maken met een opstandige achterban op het VVD-congres?

Wat gaat leider Yesilgoz de achterban vertellen op het VVD-congres morgen? In ‘De Week van Thomas’ ontrafelt politiek verslaggever Thomas van Groningen de tactiek van de partij, waar jongeren en oudgedienden zich zorgen maken over de koers. Een van hen is JOVD-voorzitter Mauk Bresser, die waarschuwt voor CDA-taferelen en wil dat de VVD haar ideologische veren weer laat zien.

Na de teleurstellende verkiezingen voor de VVD wordt voor het eerst sinds de verkiezingen wordt er een congres gehouden door de partij. Hoewel er recentelijk veel discussie is geweest over de partij, staan gevoelige onderwerpen zoals de spreidingswet, een mogelijke gedoogconstructie en het samenwerken met de PVV niet officieel op de agenda. Er is momenteel een formatieproces gaande dat veel leden van de VVD graag succesvol zien verlopen, en daarom is het idee dat openlijke onrust niet bevorderlijk zou zijn.

Opstandige achterban

Maar lukt het ook om die onderwerpen op het congres te vermijden of krijgt VVD-leider Dilan Yesilgöz te maken met een opstandige
achterban op het partijcongres? JOVD-voorzitter Mauk Bresser is kritisch op de partij, maar denkt dat er niet te veel chaos wordt gecreëerd moet worden.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over het VVD-congres terug.

Vergelijkbare artikelen