In de rubriek ‘Haagsche Historie’ neemt journalist Martijn de Greve ons mee naar 2005

In de rubriek ‘Haagsche Historie’ neemt journalist Martijn de Greve ons mee terug naar het jaar 2005, toen zijn toenmalige baas Lodewijk Asscher dankzij hem in een rel over de Amsterdamse Wallen belandde. Hij vertelt bij Op1 hoe de hoofdrollen destijds werden vervuld door politici die tegenwoordig een andere hoofdrol spelen, zoals Eric van der Burg en Jan Paternotte.

In de terugblik op de ‘Haagsche Historie’ onthult journalist Martijn de Greve een intrigerend verhaal uit het jaar 2005. In die periode raakte zijn voormalige baas Lodewijk Asscher, met zijn medewerking, verwikkeld in een rel over de Amsterdamse Wallen. De hoofdrolspelers van destijds, zoals Eric van der Burg en Jan Paternotte, bevinden zich nu in een totaal andere politieke context, waarin zij nieuwe hoofdrollen vertolken.

Sfeer een beetje gedaald

Martijn de Greve hielp de politieke carrière van Lodewijk Asscher bijna om zeep, maar redde hem wonderwel. Toen hij net begonnen was aan zijn eerste baan in het campagneteam van politicus Lodewijk Asscher. “De sfeer in het campagneteam was na mijn eerste klusje wat gedaald”, vertelt de Journalist. Bekijk de video hieronder om te zien wat er precies gebeurde.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over Lodewijk Asscher terug.

Vergelijkbare artikelen