”Haley heeft het laten liggen bij de onafhankelijke kiezer”

Alles wijst erop dat Donald Trump de Republikeinse kandidaat wordt bij de Amerikaanse verkiezingen in november. Nadat hij vorige week de voorverkiezingen al won in Iowa, kreeg hij dinsdag ook de meeste stemmen in New Hampshire. Heeft concurrente Nikki Haley nog kans? Veel Amerikanen houden hun hart vast bij het idee dat Trump weer president wordt, waaronder de Amerikaanse Nederlandse Roberta Enschede. Ze schuift aan samen met met NOS-verslaggever Simone Tukker.

De kans is groter dat Trump weer president wordt, nu hij de voorverkiezingen in New Hampshire won van Nikki Haley. ”Als er één plek was waar zij had moeten winnen, dan was het New Hampshire”, zegt Simone Tukker over Nikki Haley. ”Dat is een staat waar de vooruitzichten gunstig waren voor haar. Met veel kiezers die niet geregistreerd zijn als Republikein of als Democraat, maar als onafhankelijk. Dat zijn de kiezersgroepen die zij achter zich had moeten zien te krijgen om een kans te maken tegen Trump.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen