Peter Boelhouwer en Ellen Mouthaan over de hoge huurprijzen

Torenhoge huurprijzen en verhuurders die hun woningen in de verkoop doen. De goedbedoelde plannen van minister De Jonge om de hoge huren aan te pakken, lijken averechts uit te pakken: het tekort aan huurwoningen wordt alsmaar groter. Kan deze trend nog worden gekeerd? Hoogleraar Huisvestingssystemen Peter Boelhouwer en makelaar Ellen Mouthaan schuiven aan bij Op1.

Wie kan er nog een huurwoning betalen? Experts maken zich grote zorgen om de toekomst van het huurhuis. “De regelgeving is niet interessant meer voor verhuurders, dus die gaan het verkopen”, vertelt makelaar Ellen Mouthaan. ”Het aantal huurwoningen daalt duidelijk.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen