Bankzitters is een van de populairste groepen van Nederland

Van een klein YouTube-kanaal, naar een uitverkocht Ziggo Dome: Bankzitters. Matthy het Lam, Raoul de Graaf, Koen van Heest, Robbie van de Graaf en Milo ter Reegen begonnen in 2017 op YouTube en zijn 7 jaar later, met honderdduizenden abonnees, vermeldingen in de top2000 en een uitverkocht Ziggo Dome een van de populairste groepen van Nederland. Waar komt het succes vandaan? De Bankzitters vertellen het bij Op1.

Afgelopen weekend stonden de Bankzitters nog twee keer in een uitverkocht AFAS Live, maar dat bleek nog lang niet het plafond. ”We hadden het idee om dan ook maar gewoon de Ziggo Dome aan te kondigen”, vertelt Robbie. ”Dinsdag startte de kaartverkoop en binnen een uur was alles weg. En toen stonden er nog 14.000 mensen in de wachtrij. Er was nog ruimte voor een tweede show, en een half uur later was er zelfs nog ruimte voor een derde show.”

”We zijn ooit begonnen met de muziek puur als inhoud van een video”, zegt Milo. Jarenlang maken we al twee video’s per week. En op een gegeven moment heb je gewoon ideeën nodig. Toen dachten we om een keer een boyband-nummer te maken. Daar kwam het nummer Stapelgek uit. Dat pakte zo goed uit, dat we nummers zijn blijven maken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen