Judith de Leeuw over haar leven als straatkunstenaar

Van een leven op straat naar internationale roem als kunstenaar: Judith de Leeuw (JDL street art). Na een tumultueuze jeugd, begon De Leeuw als graffitiartiest in Amsterdam. Inmiddels reist ze de hele wereld over om muurschilderingen te maken en wordt haar werk voor miljoenen verkocht. In Op1 vertelt ze hoe ze het zo ver heeft geschopt.

Ze ging al jong het huis uit, groeide op in het jeugdzorgcircuit en kwam zelfs op straat terecht: kortom, een allesbehalve zorgeloze jeugd. Maar inmiddels is Judith de Leeuw uitgegroeid tot een wereldwijde beroemdheid en veelgevraagd street artist en maakt muurschilderingen tot wel zeventig meter hoog.

Wat zou je zijn geworden als je je huidige beroep niet zou uitoefenen. Een vraag die veel mensen gesteld hebben gekregen. Maar een vraag die voor Judith de Leeuw niet helemaal opgaat. Als ze geen straatkunstenaar was geworden, was ze er misschien niet eens meer geweest. “Ik zou niet weten waar ik dan voor zou moeten leven. Ik leef echt voor kunst.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen