Gert-Jan Segers heeft een plan om problemen rondom arbeidsmigranten aan te pakken

Tijdelijk verblijf en geen gezinshereniging. Als het aan Gert-Jan Segers ligt, moet Nederland arbeidsmigranten van buiten de EU tijdelijk toelaten, maar alleen in sectoren met grote tekorten en voor maximaal 5 jaar. Lost dit plan alle knelpunten rond arbeidsmigratie op? In Op1 vertelt Segers samen met socioloog Hein de Haas over zijn plannen.

Gert-Jan Segers pleit voor een tijdelijke toelating van arbeidsmigranten van buiten de EU, maar enkel in sectoren met aanzienlijke personeelstekorten en voor een beperkte periode van maximaal 5 jaar, zonder mogelijkheid tot gezinshereniging.

“Je ziet dat migratie ons vaak overkomt. Je moet ervoor zorgen dat het een bewuste keuze is”, vertelt Segers. Over welke sectoren heeft de voormalig politicus het dan? “In de zorg en in de wereld van energietransitie zijn tekorten. Dat zijn sectoren waarvan we het zeker weten dat we daar mensen nodig hebben.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen