Frans Voncken en Cas Wolters over Limburgse vlaai

Limburgse vlaai, de trotse lekkernij uit het zuiden, heeft haar plaats op de lijst van beschermde streekproducten veroverd. Na jarenlang lobbyen, mogen nu alleen bakkers uit Nederlands en Belgisch-Limburg onder strikte eisen nog ‘Limburgse vlaai’ verkopen. Limburgse bakker Frans Voncken is blij dat de vlaai eindelijk de erkenning krijgt die hij verdient. Vanavond schuift hij aan bij Op1 samen met Heel Holland Bakt-finalist Cas Wolters.

Na jaren lobbyen heeft bakker Frans Voncken het voor elkaar: de Limburgse vlaai is beschermd streekproduct. Hoog tijd, vindt hij. “Het was een doorn in het oog van bakkers en Nederlands en Belgisch-Limburg.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen