Nicolien van Vroonhoven over leegloop Rutte IV en de aanval op de Houthi’s

Het vertrek van ministers uit Den Haag voordat er een nieuw kabinet is gevormd, veroorzaakt grote frustratie bij Nicolien van Vroonhoven. Want de leegloop van Rutte IV getuigt niet echt van het goede bestuur waar de NSC voor wil staan. In Op1 geeft de vicefractievoorzitter van NSC toelichting en waarom in haar ogen het demissionaire kabinet de Kamer had moeten inlichten over de aanval op de Houthi’s vannacht.

De Kamer werd niet geïnformeerd over de aanval op de Hoethi’s. Dat vindt Nicolien van Vroonhoven onbegrijpelijk. “Als je later hoort dat de Amerikanen en de Britten hun parlement wel hebben geïnformeerd, dan denk ik dat ze dat bij ons ook hadden moeten doen.”

Eerst ging Gunay Uslu. Toen ging Sigrid Kaag. En deze week nam Ernst Kuipers de benen. Drie bewindslieden – allemaal van D66 – die binnen zeven weken na de verkiezingen hun ontslag aanboden en vertrekken uit Den Haag. Volgend hoofdstuk in de stoelendans van Rutte IV. Ook dat de vicefractievoorzitter van Nieuw Sociaal Contract onbegrijpelijk.

Ze geeft Rutte ook de schuld voor het vertrek van de andere bewindslieden, omdat hij heeft gezegd dat hij secretaris-generaal van de NAVO wil worden. Ook wil ze dat de minister-president strenger is tegenover bewindspersonen die willen vertrekken.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen