Henri Bontenbal vindt dat het anders moet in Europa

CDA-leider Henri Bontenbal vindt dat het anders moet in Europa. Volgens de Christendemocraten is onze veiligheid te lang in de handen gelegd van anderen en die kwetsbaarheid wordt nu tegen ons gebruikt. In Op1 vertelt Bontenbal hoe hij de koers wil veranderen.

Nieuw jaar. Met een nieuwe Tweede Kamer die nu echt op stoom gaat komen. Maar ook het jaar van weer nieuwe verkiezingen. Voor het Europees Parlement. Die zijn nog even weg – 6 juni – maar het CDA komt nu al met zijn verkiezingsprogramma. Hoofdboodschap: Europa is veel te lang naïef geweest. En we moeten ons als de sodemieter wapenen tegen Russen en Chinezen. Het adagium komt na vergelijkbare waarschuwingen uit Duitsland, België. En deze week: Zweden.

CDA-leider Henri Bontenbal vindt dat het anders moet in Europa. Volgens de Christendemocraten is onze veiligheid te lang in de handen gelegd van anderen en die kwetsbaarheid wordt nu tegen ons gebruikt. “Laten we eens beginnen met munitie produceren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen