Heleen van Royen: “Moeilijker hiermee geen orgasme te krijgen dan wel”

Volgens de producent zijn er wereldwijd inmiddels 75 miljoen van verkocht: de luchtdrukvibrator zorgt voor een seksuele revolutie bij een nieuwe generatie vrouwen. Heleen van Royen is dolenthousiast, psycholoog Nynke Nijman is bang dat het apparaat té goed werkt.

Al meer dan 75 miljoen exemplaren werden er wereldwijd verkocht van de, jawel, luchtdrukvibrator. Schrijfster Heleen van Royen kan er geen genoeg van krijgen, maar psycholoog Nynke Nijman vindt dat ie iets te goed werkt.

De luchtdrukvibrator is iets anders dan de klassieke vibrator. “Die wordt rechtstreeks op de clitoris geplaatst. Die is heel gevoelig. Dus sommige vrouwen vinden het helemaal niet zo prettig dat die zo direct wordt gestimuleerd. Het kan prima werken. Maar dit was lange tijd het enige wat er was.”

Tot de luchtdrukvibrator kwam. De bedenker, Michael Lenke, verdient volgens de schrijver een Nobelprijs. “De Nobelprijs voor de Vrede.” De vrede in bed, voor alle duidelijkheid. Want het apparaat is volgens haar fantastisch. “Het is met deze moeilijker om niet een orgasme te krijgen, dan wel.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen