Bram, Joep, Ibi en Delano verloren hun vriend Guus door zinloos geweld

Het is carnavalsmaandag 2022 als Guus samen met zijn goede vriend Delano over straat loopt. In een dronken bui maakt Delano een grapje tegen twee jongens die op straat voorbijlopen. Voor ze het weten rennen de jongens op het tweetal af, waarbij Guus wordt doodgestoken. In de documentaire ‘Gedraag Ow’ wordt de vriendengroep van Guus gevolgd. Hoe pak je je leven weer op na zo’n ingrijpende gebeurtenis? Daarover vertellen Bram, Joep, Ibi en Delano vanavond in Op1.

Steeds vaker zijn jongeren betrokken bij messengeweld. Ook de 21-jarige Guus Janssen is slachtoffer. Hij wordt tijdens carnaval twee jaar geleden uit het niets doodgestoken. De vrienden van Guus proberen nu te voorkomen dat andere jongeren naar het mes grijpen. Dat doen ze met lessen op scholen en een documentaire.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen