”Burgemeester Velema van Ter Apel wordt keihard in de steek gelaten”

Het is het verdriet van Groningen. Tijdens het kort geding dat Groningse burgemeesters aanspanden tegen het COA raakte burgemeester Velema van Ter Apel tot tranen geroerd. Collega-burgemeester Jaap Kuin en SP-Kamerlid Sandra Beckerman begrijpen zijn frustratie. Waarom is er zo weinig steun voor het zo geplaagde dorp? Kuin en Beckerman schuiven aan bij Op1.

Tijdens het kort geding dat Groningse burgemeesters aanspanden tegen het COA, raakte burgemeester Velema van Ter Apel vandaag tot tranen geroerd. Collega-burgemeester Jaap Kuin snapt dat maar al te goed. ”De machteloosheid straalt hier vanaf. Het betekent dat hij al jarenlang vecht tegen iets waar hij niets aan kan doen. Ze laten hem gewoon keihard in de steek.”

”Er worden beloftes gedaan over extra aanmeldcentra en over vluchtelingen verdelen over Nederland. En elke keer komt er weer een crisis. En elke keer gaan we weer over die 2.000 asielzoekers heen. Zo langzamerhand is het enige waarmee hij geconfronteerd wordt, een heel schrijnende situatie in het AZC. Maar ook een compleet niet meer geloofwaardige situatie in het dorp Ter Apel, waar niemand meer vertrouwen heeft in de politiek. En daar moet je dan als burgemeester door manoeuvreren, en dan zie je wat er gebeurt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Gaskraan weer open

Op twee gaswinninglocaties in Groningen is de gaskraan weer kortstondig opengegaan. SP-Kamerlid Sandra Beckerman is boos en gefrustreerd. “Elke keer als je beloftes breekt, breek je ook mensen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen