Ellen Heijmerikx onderzocht waarom haar broer veranderde in een moordenaar

Als je broer drie mensen vermoordt, wat doet dat dan met jouw leven? Het overkwam Ellen Heijmerikx. Nadat ze samen met haar broer uit een streng sektarisch kerkgenootschap stapte, werden ze beiden verstoten. Veranderde hij hierdoor in een moordenaar? En waarom bleef zij dan wel op het rechte pad? Ellen ging op onderzoek uit en schuift aan bij Op1.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

In reactie op deze uitzending meldt de organisatie achter de ‘Noorse Broeders’ ons als volgt:

Als kerkgenootschap in Nederland herkennen wij ons niet in het beeld dat in de uitzending wordt geschetst van de gemeente. Wij wijzen de bewering af dat wij een “sekte” zijn, en de suggestie dat het opgroeien in onze gemeente ook maar enigszins verband houdt met het plegen van moord, verwerpen wij met de grootste nadruk.

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen