Marijke Groenewoud en Harm Visser winnen eerste natuurijsmarathon

De kogel is door de kerk: de Winterswijkse IJsvereniging organiseert vanavond de eerste marathon op natuurijs. Het ijs in zowel Haaksbergen als Winterswijk was dik genoeg, maar het Gelderse dorp krijgt dit jaar de eer. Wie gaat er met de prestigieuze prijs vandoor? Schaatscoach Jillert Anema, schaatser Marijke Groenewoud en weervrouw Helga van Leur schuiven aan bij Op1. 

Nog even van genieten: Tot vrijdag vriest het en is er veel ijspret met ook vanavond al de eerste marathon op natuurijs. Winnaar Marijke Groenewoud is regelrecht uit Winterswijk naar de studio gereden samen met haar coach Jillert Anema. Weervrouw Helga van Leur
weet hoe lang we van natuurijs kunnen genieten.

Elk ijs is anders

Marijke Groenewoud en Harm Visser zijn de winnaars van de prestigieuze eerste marathonschaatswedstrijd op natuurijs. De twee schaatsers maakten in het ijskoude Winterswijk de verwachtingen helemaal waar. Volgens schaatscoach Jillert Anema is het geen verrassing dat juist deze twee boven de rest uitstaken op het ijs in Gelderland. “Geen natuurijs is hetzelfde en je kan zie wie op welk soort ijs goed is”, vertelt de coach.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de eerste natuurijsmarathon terug.

Vergelijkbare artikelen