Hans Hogendoorn stopt na 48 jaar als stem van NOS Met het Oog op Morgen

‘De stem van de NOS’, Hans Hoogendoorn stopt ermee. Zijn stem was te horen in de begintune en jingles van bijna 17.000 uitzendingen van NOS Met het Oog op Morgen en is na ruim 48 jaar onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse radio. Het radio-icoon schuift aan bij Op1 samen met radiopresentator Frits Spits, die die niet uitgepraat raakt over monumentale stemmen. 

Hij is – dat mag je zo wel zeggen – de bekendste radiostem van het land. Maar na zo’n 17 duizend afleveringen, 48 jaar, bijna een halve eeuw dus, houdt ie het binnenkort voor gezien. Dan moet Met het Oog op Morgen verder zonder Hans Hogendoorn.

Monumentale stem

‘Buiten is het 13 graden, binnen zit…’ 17.000 afleveringen sprak hij in voor NPO 1 radioprogramma Met het oog op morgen. Na 48 jaar houdt Hans Hoogendoorn ermee op. Een icónische stem, vindt ook een ander radio-icoon aan tafel, leeftijdsgenoot Frits Spits, die niet uitgepraat raakt over monumentale stemmen. “Het Oog is een instituut. Door de stem van Hans wordt dat nog eens benadrukt”, vertelt oud-presentator van Met het Oog op Morgen.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over Hans Hoogendoorn terug.

Vergelijkbare artikelen