BOA Luïse doet oproep aan Eus

De impact van agressie en geweld is groot en veel hulpverleners krijgen er dagelijks mee te maken. Dat moet ophouden, vinden voorzitter Taskforce Pieter Verhoeve, BOA Luïse van der Zouw, Dennis Schuring van Politie Eenheid Midden-Nederland en brandweerman Eric Linthuis. Zij maakten allemaal geweldsincidenten mee tijdens hun werk ter bescherming van de maatschappij. In Op1 vertellen zij wat voor gevolgen dit voor hen heeft.

Met de feestdagen in aantocht: nieuwe hartenkreet van hulpverleners. Blijf met je vingers van ons af. En niet alleen tijdens oud en nieuw.

Geweld tegen BOA’s

Met de feestdagen in aantocht, vragen hulpverleners uw aandacht. Blijf alsjeblieft met je vingers van ons af. Wij zijn er voor u. Verplaats u dan ook eens in ons! Want te vaak zijn wij het slachtoffer van geweld en ander agressief gedrag. De impact van die agressie en geweld is groot en veel hulpverleners krijgen er dagelijks mee te maken. “Mijn jongens en ik moesten ons terugtrekken. Dat was gewoon de slang laten liggen en rennen”, vertelt brandweerman Eric Linthuis over een incident.

Er is regelmatig kritiek op BOA’s en het werk dat ze leveren. Als je niks meer kan, dan word je een BOA. Dat zei columnist Özcan Akyol in Vandaag Inside. Luïse van der Zouw, die regelmatig onveilige situaties mee heeft gemaakt, kan zich niet vinden in de woorden van de columnist en ziet graag dat hij eens in de schoenen van de BOA stapt. “Ik vind het zielig dat hij zo weinig beeld heeft van de BOA. Ik wil hem uitnodigen om een keertje mee te lopen”, reageert ze.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over geweld tegen hulpverleners terug.

Vergelijkbare artikelen