Na 35 jaar zwaait Arendo Joustra af bij EW Magazine

Na 35 jaar gewerkt te hebben bij het opinieblad EW Magazine, gaat hoofdredacteur Arendo Joustra met pensioen. Hoe heeft hij Nederland zien veranderen? En waarom houdt hij lijstjes bij met staatsbezoeken die nooit zijn doorgegaan? Joustra vertelde het bij Op1.

Arendo Joustra, boegbeeld en langstzittende hoofdredacteur van EW Magazine, hij blijft zelf stug Elsevier zeggen, zwaait na maarliefst 35 jaar af. Hij moet met pensioen.

Is Nederland veranderd?

Hij is de langstzittende hoofdredacteur uit de nog langere geschiedenis van een van de oudste opinieweekbladen van het land. Na 35 jaar, waarvan bij een kwart eeuw als de baas, stopt Arendo Joustra volgende week bij EW Magazine. het vroegere Elsevier. Een kwart eeuw waarin, zo vindt ie, ons land eigenlijk niet noemenswaardig is veranderd.

De grootste verandering zit hem volgens Joustra in het feit dat we alles steeds moeilijker maken. Volgens de hoofdredacteur van EW Magazine, of zoals hij nog altijd zegt: Elsevier, wordt het daardoor steeds moeilijker wordt om daadwerkelijk dingen gedaan te krijgen. “We hebben het land complex gemaakt. Op elke uitzondering wordt een uitzondering gemaakt. Het leidt niet tot verbeteringen en sociale zekerheden zijn bijna niet uit te voeren”, vertelt hij.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Arendo Joustra terug.

 

Vergelijkbare artikelen