Wie worden sportvrouw, sportploeg en sportman van het jaar?

Heroïsche zeges, valpartijen vlak voor de finish en vooral veel titels. 2023 zit er bijna op en dat betekent dat het weer tijd is voor de verkiezing van sportman en sportvrouw van het jaar. Welke sporters en sportploegen staken net iets uit boven de rest? We blikken met sportverslaggevers Han Kock en Jeroen Stekelenburg en voormalig atleet Gregory Sedoc vooruit op het sportgala terug op een prachtig sportjaar.

Wie wordt de sportvrouw, sportman of sportploeg van het jaar? Vanavond worden de prijzen verdeeld op het jaarlijkse sportgala en gisteren namen we met Jeroen Stekelenburg, Han Kock en Gregory Sedoc vast de grootste kanshebbers door.

Smullen

Van een zweterige, juichende rood-witte massa op de Coolsingel tot een spekglad spektakel in Glasgow: het sportjaar 2023 veroorzaakte veel ‘oh’s’ en ‘ah’s. Maar welke momenten sprongen net boven de rest uit. Oftewel: wie worden er gekroond tot beste sporter van Nederland in 2023?

“Het was smullen”, vertelt voormalig topatleet Gregory Sedoc. Hij zag dat er door de Nederlandse sporters in de breedte heel goed werd gepresteerd. “Bij sommigen viel het kwartje net de goede kant op, nadat ze veel tegenslag hebben gekend. Bijvoorbeeld bij Mathieu van der Poel, een van de genomineerden.”

Tegenslag

Tegenslag is sowieso een van de dingen die veel terugkomt onder de genomineerden van dit jaar. “Veel van hen heeft zelfs dit jaar nog tegenslag gekend”, vertelt Jeroen Stekelenburg. “De twee vrouwen die zijn genomineerd, vielen natuurlijk ook nog tijdens hun wedstrijd op het WK.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de verkiezing van sportman van het jaar terug.

Vergelijkbare artikelen