Steeds meer herrieschoppers in het vliegtuig

Het aantal incidenten aan boord van het vliegtuig is het laatste jaar fors toegenomen. Dronkenlappen, herrieschoppers en agressieve passagiers. Pursers Martin Heck en Marieke Zeijlemaker maakten het allemaal mee. Maar wat is er tegen te doen? Ze zijn te gast bij Op1 met Camiel Verhagen van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers.

Denk je er eens lekker op uit te vliegen, blijkt dat er steeds meer gedoe is aan boord van passagiersvliegtuigen. Een purser, een stewardess en een piloot slaan alarm over de chaos in de lucht. De vechtpartijen met dronken passagiers zit ze hoog.

Voormalig kickbokser

Bijten, schoppen, slaan en spugen; aan boord krijgen ze er steeds vaker mee te maken. Cabinepersoneel en piloten zijn er helemaal klaar mee. Voormalig purser Martin Heck moest het ooit opnemen tegen een voormalig kickbokser en weet dat je het lang niet altijd in je eentje redt in de lucht. “Ik heb meegemaakt dat wij met zes passagiers een hele stevige afgetrainde meneer in de boeien hebben moeten slaan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over geweld in de lucht terug.

Vergelijkbare artikelen