Dave Maasland en Brecht Castel over de digitale oorlog

Bij oorlog voeren anno nu speelt de digitale wereld een enorme rol. Er wordt veel gebruik gemaakt van AI, er zijn digitale aanvallen over en weer en ook van social media wordt gretig gebruik gemaakt. En dat heeft grote langetermijngevolgen, zien factchecker Brecht Castel en cybersecurity expert Dave Maasland.

”Rusland is de oorlog begonnen met sabotageaanvallen. Succesvol en niet succesvol”, zegt Dave Maasland. ‘‘Naarmate die oorlog vorderde, zag je dat Rusland heel erg ging inzetten op zogenaamde informatieoperaties. Oftewel, enerzijds het spioneren, en beïnvloedingscampagnes. Dat is veel meer de laatste maanden het spel van Rusland.” 

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen