Jimmy Dijk is de nieuwe fractievoorzitter van de SP

Jimmy Dijk is sinds dinsdag de nieuwe fractievoorzitter van de SP. De voormalige fabrieksarbeider uit Groningen wil ‘snoeihard’ oppositie gaan voeren en van de SP de grootste partij maken. Hoe gaat hij dat doen? De kersverse socialistenleider schuift aan bij Op1.

Jimmy Dijk (38) is de nieuwe fractievoorzitter van de SP. Hij werd unaniem gekozen als opvolger van Lilian Marijnissen. Met slechts negen maanden Kamerervaring wordt Dijk gezien als een toegewijde partijman, met achtergrond in de gemeenteraad van Groningen en het SP-bestuur. De SP heeft momenteel vijf zetels in de Tweede Kamer, ver verwijderd van de 25 in 2006. Toen de SP nog onder leiding stond van Jan Marijnissen.

Met een ander persoon en met een andere stijl wil Dijk de SP uit het slop halen. Een ander persoon brengt ook een ander geluid en stijl, maar de standpunten blijven hetzelfde. “De omstandigheden zijn natuurlijk anders. Er zit echt een andere Kamer.”

Hij wil snoeihard oppositie voeren, recht voor zijn raap discussiëren en de SP de grootste maken. Jimmy Dijk, de opvolger van Lilian Marijnissen. “Wij verliezen te veel verkiezingen. Ik wil alle mensen terug, die de afgelopen jaren niet meer op ons hebben gestemd. Daar ga ik mijn stinkende best voor doen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek met Jimmy Dijk terug.

Vergelijkbare artikelen