Jack Keijzer over het verlies van zijn zonen

Het was voor Jack Keijzer een enorme nachtmerrie: zijn ene zoon werd vermoord en zijn andere zoon pleegde door de traumatische ervaring suïcide. Hoe ga je om met zulk leed? Jack schreef er het boek ‘Nu ben ik mijn kinderen kwijt’ over en vertelt erover in Op1.

Het was voor Jack Keijzer een enorme nachtmerrie: zijn ene zoon werd vermoord en zijn andere zoon pleegde door de traumatische ervaring suïcide. Hoe ga je om met zulk leed? “Toen Pascal overleed hadden we het over het zin van het leven. Waarom gingen we ons bed nog uit? Toen was het antwoord simpel. Dat doen we natuurlijk voor Remy. Die verdient nog een fijne jeugd.” Maar toen Remy overleed kwam voor Jack en zijn vrouw iets heel anders om de hoek kijken.

“We hebben tegen elkaar gezegd dat de jongens niet niet fijn zouden vinden als wij ook snel zouden gaan hemelen. Daar hebben we het wel over gehad.” Op de dag dat Remy overleed, kreeg Jacks nicht te horen dat ze zwanger was. “Als je zelf geen kinderen meer hebt, word je zelf ook geen grootvader. We zijn gek van kinderen. Dus toen hadden we een heel belangrijke reden gevonden om door te gaan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen