Wie wordt de nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer?

Wie wordt de nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer? De strijd om de prestigieuze baan gaat tussen GroenLinks-PvdA’er Tom van de Lee en zijn PVV-collega Martin Bosma, die al twee keer probeerde de voorzittershamer in handen te krijgen. Directeur Beeld & Geluid Eppo van Nispen is zijn archief ingedoken om te laten zien hoe de veelbesproken strijd er in het verleden aan toe ging.

De Tweede Kamer kiest een nieuwe voorzitter. Eppo van Nispen tot Sevenaer dook in zijn royale archief en kwam daar markante Kamervoorzitters tegen.

Verre oom

Eppo van Nispen dook voor ons in zijn wonderlijke archief van Beeld en Geluid. We krijgen een nieuwe Kamervoorzitter. In de running: twee mannen. GroenLinks-PvdA’er Tom van de Lee en zijn PVV-collega Martin Bosma, die al twee keer probeerde de voorzittershamer in handen te krijgen. Eppo van Nispen kan als geen ander vertellen hoe de nieuwe voorman het moet gaan doen. Het voorzitterschap zit namelijk in de familie: een verre oom van hem hield ooit de hamer vast.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Eppo van Nispen tot Sevenaer terug.

Vergelijkbare artikelen