Lisa Westerveld: “Als je deals wil sluiten is dit een mooi moment”

De formatie is nog maar net begonnen en het kabinet is demissionair, maar sinds deze week hebben we wel nieuwe Tweede Kamerleden. Drie van de Kamerleden die staan te popelen om nieuwe dingen voor elkaar te boksen zijn Sandra Beckerman (SP), Lisa Westerveld (GL/PvdA) en Pieter Grinwis (ChristenUnie).

In tijden dat politieke leiders proberen een kabinet te formeren en we een demissionair kabinet hebben, zijn er Kamerleden nog steeds bezig om dingen voor elkaar te krijgen. Wat precies? “Ik snap wel dat mensen nu het beeld van ons hebben dat we maar koffie aan het drinken zijn”, vertelt Lisa Westerveld. Maar het tegenovergestelde is waar.

“We leggen nu veel werkbezoeken af.” Ook voor andere doeleinden is dit een mooie periode. “Als je deals wil sluiten is dit een mooi moment.” Ook wordt er nu veel overlegd met nieuwe Kamerleden. Over welke thema’s zij belangrijk vinden bijvoorbeeld. “Dan kunnen we ook vaart maken op verschillende onderwerpen. We staan al veel te lang stil.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen