Ron Meyer: “Afgelopen decennia zijn de gebieden verwaarloosd”

In veel arme stadswijken werd massaal PVV gestemd, of niet gestemd. Marco Pastors en Ron Meyer werken hard aan bestaanszekerheid in Rotterdam en Heerlen en zijn niet verbaasd dat de PVV de grootste is geworden en zien nu na deze verkiezingsuitslag juist kansen voor hun wijk.

Marco Pastors en Ron Meyer werken hard aan bestaanszekerheid in Rotterdam en Heerlen en zijn niet verbaasd dat de PVV de grootste is geworden en zien nu na deze verkiezingsuitslag juist kansen voor hun wijk. “Afgelopen decennia zijn de gebieden verwaarloosd”, vertelt Ron Meyer. Een groot deel van de mensen in Heerlen stemde PVV. Maar een meerderheid stemde helemaal niet. “Dat vind ik ernstig.”

In het grootste deel van Rotterdam-Zuid, waar Ron Meyer zich inzet voor bestaanszekerheid, is ook PVV gestemd. “In het oudste gedeelte van Rotterdam-Zuid is Denk het grootst.” En dat is niet uniek. “In de verkiezingen die er geweest zijn de afgelopen jaren is er steeds hetzelfde beeld.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen