Hero Brinkman over Geert Wilders: “Hij gaat als populist in een andere rol die keuzes maken”

Sinds Geert Wilders de VVD verliet voert hij met zijn PVV al jaren hard oppositie. Maar kan dezelfde Wilders nu hij de grootste is ook compromissen sluiten? In Op1 taxeert voormalig PVV-Kamerlid Hero Brinkman de flexibiliteit van Wilders.

Na zijn vertrek uit de VVD heeft Geert Wilders gedurende vele jaren felle oppositie gevoerd met zijn PVV. Nu hij de grootste is, wordt de vraag gesteld of Wilders ook in staat is compromissen te sluiten. Volgens voormalig PVV-Kamerlid Hero Brinkman is het antwoord ja.

“Hij is echt een populist”, vertelt Brinkman. “Dus hij kijkt naar wat hij kan bereiken. Hij heeft nu een andere rol en wil echt in het kabinet gaan zitten. Dat betekent dat hij als populist in een andere rol die keuzes gaat maken.”

“Hij ziet”, vervolgt de voormalig PVV-Kamerlid zich. “Dat hij bijvoorbeeld met de EU en de steun aan Oekraïne nooit een meerderheid gaat krijgen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen