Mireille Verhoof en Menno Oosterhoff over euthanasie bij jongeren

Door ondragelijk psychisch lijden was het leven van Milou uitzichtloos. Op 17-jarige leeftijd kreeg ze daarom als eerste kind in Nederland euthanasie. Iets waar een groot taboe op ligt, vindt haar moeder Mireille Verhoof. In Op1 vertelt ze samen met psychiater Menno Oosterhoff, die de euthanasie bij haar dochter uitvoerde, het verhaal van Milou.

Afgelopen jaar, hadden wij een indrukwekkend interview met drie moeders die hun dochters, zoals ze zelf zeiden, in liefde hadden laten gaan. De drie jonge vrouwen, hadden psychisch zo lang geleden dat euthanasie nog de enige uitweg was.

Op 2 oktober dit jaar heeft Menno Oosterhoff euthanasie verleend aan Milou, 17 jaar oud. Daarmee is ze voor zover bekend de eerste minderjarige, waaraan euthanasie is verleend vanwege psychisch lijden. Hij sprak kort voor haar dood met haar, en haar ouders Mireille en Louis, en vroeg aan Milou hoe ze zich in die laatste fase van haar leven voelde.

Door ondragelijk psychisch lijden was het leven van Milou uitzichtloos. Op 17-jarige leeftijd kreeg ze daarom euthanasie. Moeder Mireille Verhoof wil dat uit de taboesfeer halen: “Je kan niet meer van je kind houden dan samen op weg gaan naar een mooi afscheid.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen