Componist en musicus Leonard Bernstein krijgt zijn eigen film: Maestro

Grenzeloos, geniaal en charismatisch: dirigent, componist en musicus Leonard Bernstein, krijgt zijn eigen Netflix-film: ‘Maestro’. Niemand minder dan Bradley Cooper kruipt in zijn huid. Wat maakt Bernstein zo’n icoon in de wereld van klassieke muziek en daarbuiten? In Op1 bespreken we het met NPO Klassiek-presentator Jet Berkhout, Maestro-jurylid Dominic Seldis en hoboïst Jan Kouwenhoven, die meerdere malen met hem heeft gespeeld.

Voor het eerst is het leven van de Amerikaanse dirigent en componist Leonard Bernstein verfilmd. Dominic Seldis, Jet Berkhout en Jan Kouwenhoven over de genialiteit van vooral dirigent Bernstein. Een talent dat niet iedereen gegeven is.

Muziek veranderd

Grenzeloos, geniaal en charismatisch: dat was dirigent, componist en musicus Leonard Bernstein. Bradley Cooper kruipt voor de nieuwe Netflix-film ‘Maestro’ in zijn huid. Dominic Seldis vertelt dat de invloed die Bernstein op muziek heeft gehad gigantisch is. “Hij heeft het aanzien van de Amerikaanse muziek voor altijd veranderd”, aldus het Maestro-jurylid. 

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen