Hulpsinterklazen Ivo en Jasper en hulppieten Bram, Sven, Amber en Merel

Hulpsinterklazen Ivo en Jasper en hulppieten Bram, Sven, Amber en Merel hebben het de laatste weken weer ontzettend druk gehad met het uitdelen van cadeautjes en pepernoten. Ze zagen de afgelopen jaren het uiterlijk van de pieten veranderen en moesten daar in sommige gevallen best wel even aan wennen. In Op1 vertellen ze over wat ze allemaal meemaken in deze bijzondere tijd van het jaar.

Heel wat hulpsinterklazen en pieten zaten gisteren moe, maar hopelijk voldaan op de bank. Net als de hulpsinten en pieten in de studio, gelukkig hoeft niet alles meer te paard. Hoe was de pakjesavond voor hun?

Zwarte pieten nu nep

Sinds Nederland gewend is aan de roetveegpiet hebben hulpsinterklazen en –pieten het drukker dan ooit, zo merken ze zelf. Hulppiet Bram ziet dat kinderen de donkere zwarte pieten helemaal niet missen en gewend zijn aan de nieuwe roetvegen op het gezicht van Sinterklaas zijn knechten. ‘’Je hebt nu acceptatie van iedereen. “De zwarte pieten zijn volgens de kinderen nu nep”, vertelt de vermoeide piet.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over Sinterklaas terug.

 

Vergelijkbare artikelen