David Mosmuller, Catharina Meijer, Ginny Ranu en Kimberly Herman over botox en fillers

In de zoektocht naar eeuwige jeugd grijpen steeds meer jongeren naar botox en fillers. Geïnspireerd door beroemdheden en influencers worden de cosmetische prikken regelmatig gezet, maar dat verloopt lang niet altijd probleemloos. Kimberly Herman ondervond dat aan den lijve en schuift aan met columnist Ginny Ranu, cosmetisch arts David Mosmuller en Catharina Meijer van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde.

Op steeds meer plekken kun je tegenwoordig fillers en botox in laten spuiten, maar niet iedereen die dat doet, is bekwaam. ”In principe hebben wij een erg mooi vak”, zegt Catharina Meijer. ”Het is de bedoeling dat wij mensen net een beetje helpen dat zij zich net wat prettiger, leuker en fijner voelen. In plaats daarvan wordt het nu neergezet als iets wat heel overdreven en ver over de top is. Dat is niet de bedoeling.”

”Wat meespeelt is dat het een commercieel vakgebied is. Dus dan zijn er altijd van die charlatans die gelukszoekers zijn. Je kan in Nederland gewoon morgen een bordje op de deur plakken en zeggen dat je een kliniek bent.

”Als je dit doet als iemand die geen medische achtergrond heeft, dan ben je gewoon strafbaar en dan val je onder strafrecht”, zegt cosmetisch arts David Mosmuller. ”De inspectie kan ook ingrijpen, maar die moeten dan wel ergens naartoe gaan. Maar daar is een capaciteitsprobleem.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen