Na 66 jaar is het nummer ‘Twee Motten’ plotseling weer een hit

Na 66 jaar is het nummer ‘Twee Motten’ van de komiek Tom Manders plotseling weer een hit. Het liedje is opnieuw in de schijnwerpers komen te staan dankzij een TikTok-trend. Hoe is dat ontstaan? We praten erover met TikTokker Joey Burnet, die viral ging met het nummer, en met zangeres van het eerste uur Imca Marina.

Ruim zestig jaar nadat Dorus het zong, is het lied Twee Motten weer ongekend populair. Op TikTok hoor je dit nummer de héle tijd en ook op Spotify is het terug in de hitlijsten.

Gewoon een comment

Dankzij Joey en zijn muzikale vrienden is het lied ‘de twee motten’ razend populair op Tiktok. Imca Marina, goede bekende van Dorus, snapt wel waarom het nummer weer een hit is. “We hebben nu twee filmpjes op het nummer gemaakt en die hebben meer dan drie miljoen views”, vertelt Joey, die daarbij vertelt dat hij in eerste instantie nog nooit van het nummer had gehoord. “Ik wist hiervoor niet wie Dorus was. Het was gewoon een comment in een video van iemand die vroeg of we Twee Motten konden doen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over Twee Motten terug.

Vergelijkbare artikelen