“De kloof tussen stad en platteland is eerder een kloofje”

Hoe dicht je de kloof tussen de stad en het platteland? Documentairemaker Geertjan Lassche portretteerde ‘gewone mensen’ uit verschillende regio’s en ziet geen kloof, maar eerder een kleine sprong over de sloot. Daarom moet zijn nieuwe programma ‘Het land van Jan en alleman’ de kijker een ander beeld geven van de mensen buiten de Randstad. 

Niet alleen boeren hebben het moeilijk, ook veel gewone gezinnen hebben moeite rond te komen. Dus is die veelgenoemde kloof tussen de stad, Den Haag en het platteland nou wel zo groot? Documentairemaker Geertjan Lassche portretteerde bewoners van Oost-Nederland en heeft wel een antwoord op die vraag.

Kloofje

De documentairemaker reisde door Oost-Nederland en zag dat Den Haag daar voor veel mensen heel ver weg voelt, maar hij benoemd ook dat niet iedereen op het platteland een boer is. Daarom is de kloof waar het zo vaak over gaat lang niet zo groot als we denken en kan die dus ook overbrugt worden. “De kloof bestaat niet. Het is een kloofje”, vertelt hij.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met documentairemaker Geertjan Lassche hier terug.

Vergelijkbare artikelen