Hans Vijlbrief toert met een busje het land door

”Geef Hans weer die kans!’’. Met die slogan en een busje toert D66-staatssecretaris Hans Vijlbrief de komende drie weken het land door op jacht naar stemmen. Op de donderdagavond reed hij met zijn busje naar Op1 en vroegen we hem waarom hij ook in een nieuw kabinet staatssecretaris wil blijven in het moeilijke Groningse gasdossier.

Nog drie weken en dan zijn de verkiezingen. Eén van de mensen die graag de Tweede Kamer in wil, is Hans Vijlbrief. Nu nog staatssecretaris voor mijnbouw. Om de kans op een blauwe zetel zo groot mogelijk te maken, voert hij een persoonlijke campagne. Onder het mom:  ‘Geef Hans weer die kans’. “Ik doe het echt voor de partij.”

Als staatssecretaris zet Vijlbrief zich in voor de burgers in Groningen. Als D66-staatssecretaris is hij druk met het afhandelen van de aardbevingsschade. Dat hij van D66, verwachten niet veel mensen. “Op een of andere rare manier denken mensen soms dat ik van een andere partij ben.”

Vertrouwen

“Door vertrouwen te krijgen door vertrouwen te geven is mijn boodschap. Ik heb zelf gemerkt in het Groningendossier en doordat ik heel veel daar was en veel met de mensen daar sprak, dat ze daardoor vertrouwen hebben gekregen in de aanpak. Daar ben ik heel blij mee.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Hans Vijlbrief terug.

Vergelijkbare artikelen