Vandaag komen The Beatles met hun allerlaatste nummer ooit

Fans over de hele wereld wachten vol spanning af, want donderdagmiddag om 15:00 uur komen The Beatles met nieuwe muziek. 53 jaar nadat de iconische band uit elkaar ging, zijn Paul McCartney en Ringo Starr opnieuw de studio ingedoken om een oude demo-opname van John Lennon af te maken. Wat kunnen we verwachten van hun allerlaatste nummer ooit? We bespreken het met radio-dj Wouter van der Goes en gitarist Harry Sacksioni.

Harry Sacksioni kan niet wachten tot het zover is. ”Als je meerdere muzikanten ziet die zo ongelofelijk goed en intens zijn, en zo eerlijk ook met hun muziek omgaan, dan begin ik helemaal te trillen. Ik krijg er nu al kippenvel van.”

Het nieuwe nummer, dat ‘Now And Then’ heet, heeft een bijzonder traject afgelegd, vertelt Wouter van der Goes. ”Aan het einde van de jaren ’70 is John Lennon thuis regelmatig achter de piano gaan zitten met een cassetterecorder. Dat ding was toen echt je-van-het. Hij ging dan spelen en maakte dan een demo van een liedje dat hij had geschreven. Daar zijn er vier van. Die zijn in 1994 door Yoko Ono aan Paul McCartney gegeven.”

”Daar zijn ze mee aan de gang gegaan. Maar het probleem van Now And Then was dat de piano en de zang door elkaar heen waren gaan lopen. Ze konden er niet zo veel mee. George Harrison heeft op een gegeven moment gezegd dat het ‘rubbish’ is. Die is weggelopen en het was klaar. Maar met AI hebben ze nu de stem en de piano los kunnen halen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen