Mirjam Rotenstreich schreef ‘Jij ontbreekt aan mij’ over het verlies van haar zoon Tonio

Hoe ga je verder met het leven als je kind er niet meer is? Nadat haar zoon Tonio in 2010 verongelukt, leeft Mirjam Rotenstreich in een wereld van verdriet. Verdriet dat niet lijkt te slinken; integendeel. Over de voortdurende rouw na het tragische verlies van haar zoon schreef ze het boek ‘Jij ontbreekt aan mij’. 

Miriam Rotenstreich en haar echtgenoot -schrijver A.F. Th. Van der Heijden – verloren hun zoon Tonio door een verkeersongeluk. Het gelijknamige boek van haar man werd een bekroonde bestseller, Mirjam komt nu met haar tweede boek over de dood van haar zoon, “Jij ontbreekt aan mij”, waarin ze via korte stukken verslag doet van de impact van zo’n onherroepelijke gebeurtenis.

Slijt verdriet?

Slijt verdriet? Dat wordt vaak gedacht, maar is lang niet altijd waar. Mirjam Rotenstreich kan daarover meepraten. 13 jaar geleden verloor zij haar zoon Tonio. Zij schreef een boek over haar jarenlange verdriet. “Het doodgaan is één ding, maar het dood blijven is een ander. Dat wordt onderdeel van je leven”, vertelt ze.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Mirjam Rotenstreich terug.

Vergelijkbare artikelen