Hugo de Jonge over het woningtekort

De woningbouw moet meer worden gespreid om de groeiende bevolking een plek te kunnen geven. Volgens Hugo de Jonge zijn de één miljoen woningen die er in Nederland bij komen nog maar het begin en moeten huizen in het vervolg niet voornamelijk in de randstad, maar in heel Nederland worden gebouwd. De demissionair minister voor Volkshuisvesting vertelt bij Op1 over zijn plannen.

Hoge huurprijzen, dure koopwoningen en weinig nieuwbouw. Wat heeft de ambitieuze minister Hugo de Jong daaraan gedaan? En wat wil hij nog doen op dit voor de kiezer zo belangrijke onderwerp?

Woningen verdelen

Demissionair minister Hugo de Jonge is verantwoordelijk voor een van de grootste zorgen van de kiezer: wonen. “We hebben ongelofelijk nodig dat we de schaarse ruimte die we hebben op een goede en rechtmatige manier gaan verdelen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen