Eddy van Hijum schreef het partijprogramma van Nieuw Sociaal Contract

Eddy van Hijum verliet na tientallen jaren het CDA om zich aan te sluiten bij Nieuw Sociaal Contract, de partij van Pieter Omtzigt. Na de overstap schreef hij het langverwachte partijprogramma van NSC. Vanavond schuift Van Hijum aan en vertelt hij over de overstap en het programma van zijn nieuwe partij.

Het was even wachten, maar dinsdag was het er. Het verkiezingsprogramma van Nieuw Sociaal Contract. Eddy van Hijum is de auteur, ideeënmachine van Pieter Omtzigt. Tot niet zo lang geleden beiden overtuigd lid van het CDA, maar dat is veranderd.

Eerlijk verhaal

Eddy van Hijum was eerst CDA, maar nu NSC. Hij schreef het partijprogramma van zijn nieuwe partij. “We beginnen met een eerlijk verhaal: het gaat slecht met de overheidsfinanciën en u hoeft er niet op te rekenen dat alle mooie wensen werkelijkheid worden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen