Film over Napoleon zorgt nu al voor kritiek: “Aartsvijandschap laait weer op”

Held, rebel, strijder, dictator, charmeur en genie: binnenkort krijgt de bekendste kleinste man van Frankrijk een nieuwe film: Napoleon. Het belooft een spectaculair schouwspel te worden, al kan de Britse regisseur van de film al wel op kritiek rekenen nu hij Napoleon vergelijkt met Hitler en Stalin. We praten erover met kunsthistoricus Paul Rem.

Held, opstandeling, vechter, heerser, verleider en genie: binnenkort komt de meest beroemde kleine man van Frankrijk naar het grote scherm in een nieuwe film getiteld “Napoleon.” Het belooft een indrukwekkend spektakel te worden, maar de Britse regisseur van de film staat al onder kritiek omdat hij Napoleon heeft vergeleken met Hitler en Stalin.

In Frankrijk zijn ze boos. Waarom? “Als iemand een film moet maken over Napoleon, dan moeten de Fransen het doen. En dat hebben ze niet gedaan”, zegt kunsthistoricus Paul Rem. “Nu heeft Engeland dat gedaan. Er is een soort aartsvijandschap geweest eind 18e eeuw tussen Frankrijk en Engeland, en die laait nu op.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Paul Rem over de film over Napoleon terug.

Vergelijkbare artikelen