Mirjam Bikker wil online antisemitisme aanpakken via het snelrecht

Sinds Hamas Israël is binnengevallen, neemt het antisemitisme explosief toe. Dat merkt Jaïr Stranders vooral online. Slaat dit ook over naar de maatschappij? En moet de politiek hier harder tegen optreden? Het bestuurslid progressief Joodse instellingen schuift samen met ChristenUnie-lijsttrekker Mirjam Bikker en schrijver Lale Gül aan bij Op1.

”Ik schaam me diep dat het in ons land zo ver gekomen is, na alles wat hier gebeurd is na al die jaren, dat de Joodse gemeenschap zich juist nu zo onveilig weet. Dat scholen dicht zijn, dat kindertjes zich niet veilig weten en dat we niet eens durven te herdenken.” Daarom wil ChristenUnie-lijsttrekker Mirjam Bikker dat mensen die online antisemitische teksten verspreiden, via het snelrecht aangepakt worden. ”Snel voor de rechter en laten weten dat we dit niet tolereren in ons land.” 

”We hebben uitspraken gezien waar de honden geen brood van lusten. Oproepen tot geweld en verwijzingen naar Hitler. Dat verdient lik-op-stuk. Als jij zulke vunzigheid uit je toetsenbord weet te rammelen, dan verdien je het gewoon dat de politie bij je op de stoep staat en dat je wordt aangepakt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen