Suse van Kleef over het vertrek van Maurice Steijn bij Ajax

Maurice Steijn is niet langer de coach van Ajax. De Amsterdamse club blijft maar verliezen en bungelt inmiddels onder aan de Eredivisie. Voetbalcommentator Suse van Kleef schuift aan bij Op1 over het vertrek van de trainer.

Maurice Steijn is niet langer de coach van Ajax. De Amsterdamse club blijft maar verliezen en bungelt inmiddels op de zeventiende plek in de Eredivisie. Het was volgens Suse wachten op het moment.

“Het had vorige week kunnen gebeuren. Twee weken geleden. Of anders volgende week. Dat het ging gebeuren stond eigenlijk wel vast. Dat komt omdat het vertoonde spel dramatisch was. En de sportieve resultaten ook. Dat kan je maar zo lang volhouden bij Ajax.”

‘Als je het zelf niet meer gelooft’

Met twee wedstrijden minder, waarvan er een nog maar een paar minuten een 2-3 voorsprong verdedigd moet worden, staat Ajax op de zeventiende plek. Wat directe degradatie betekent. Een historisch lage klassering. “Jan van Halst (directeur algemene zaken, red.) had ook verklaard dat de progressie er niet was en de sportieve resultaten ook achter bleven.”

Maurice Steijn gaf in de gesprekken aan dat hij twijfelde of hij bij Ajax nog wel de juiste man op de juiste plek was. “Als je zelf niet meer gelooft dat je daar moet werken, is het tijd om weg te gaan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Suse van Kleef over het vertrek van Maurice Steijn bij Ajax terug.

Vergelijkbare artikelen