Thomas van Groningen met zijn rubriek ‘De Week van Thomas’

Hoe zag de politieke week eruit voor nieuwe partijen? Zij moesten deze week genoeg handttekeningen verzamelen om mee te mogen doen. Dat betekende achter mensen aan hollen, op zoek naar hun steun. Thomas van Groningen rende mee en doet verslag in ‘De Week van Thomas’.

Thomas van Groningen dacht: ik duik – net als Omtzigt – ook maar eens in de cijfers in de aanloop naar de verkiezingen. Welke partij krijgt welk nummer op het stembiljet? En hoeveel geld krijgen ze? En voor veel nieuwe partijen belangrijk: kunnen er genoeg handtekeningen worden verzameld om mee te doen?

Politieke Partij voor het Basisinkomen

Dat laatste blijkt niet voor alle partijen even makkelijk. Onze politiek verslaggever ging langs bij de Politieke Partij voor het Basisinkomen en zag hoe in Den Haag alles op alles werd gezet voor een paar handtekeningen. Bekijk de video hieronder voor hoe dat in zijn werk gaat.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Thomas van Groningen terug.

Vergelijkbare artikelen