Russen kijken massaal naar Barbie

Ondanks dat de film Barbie verboden is in Rusland, bekijkt de bevolking hem stiekem toch massaal in de bioscopen. Dit tot afschuw van de autoriteiten, die lege zalen aantreffen bij een anti-Oekraïense propagandafilm. Wat zegt dit over het sentiment in Rusland? We praten erover met oud-correspondent Pieter Waterdrinker.

Hoewel de Russische autoriteiten de film Barbie hebben verboden, blijkt de bevolking hem stiekem massaal in bioscopen te bekijken. Tegelijkertijd zijn de zalen leeg bij een propagandafilm met een anti-Oekraïens thema, wat de autoriteiten verontrust. Volgens Pieter Waterdrinker gebeurt dat vaak ‘stiekem’.

Voorprogramma-film

“Vaak wordt het als een voorprogramma-film gebracht, maar uiteindelijk is het dan de echte film”, vertelt de correspondent. “Het zou helemaal verboden kunnen worden, maar dat is nog niet gebeurd. Mijn theorie is dat je een samenleving ook niet helemaal van je moet vervreemden. Die jongelui die daar naar de film gaan, zijn met als wij. Die vinden het leuk om te zien.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Pieter Waterdrinker terug.

Vergelijkbare artikelen