OM compenseert slachtoffers afpersingszaak Hedel na blunder

Dit is een van de meest spraakmakende afpersingszaken in Nederland: de chantage van het fruitbedrijf De Groot in Hedel, waarbij 400 kilo cocaïne werd gevonden. Door een blunder van het OM lekte een personeelslijst met honderden adressen uit en krijgen tientallen medewerkers met aanslagen te maken. Misdaadjournalist Yelle Tieleman schreef er een boek over en vertelt erover in Op1.

”Het is een zaak waarbij je iedere keer denkt dat het niet gekker kan”, zegt Tieleman. ”Maar het bleek dus iedere keer gekker te kunnen. Bij dit verhaal zijn gewoon ongelofelijk veel normale burgers betrokken geraakt, die helemaal niks te maken hebben met criminaliteit of misdaad. Als je actief bent in het criminele circuit of je bent een drugshandelaar, dan kan het voorkomen dat je met geweld te maken krijgt. Deze mensen konden daar niet verder vanaf staan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen