Frans Timmermans: “de veer is heel ver uitgerekt”

Voor GroenLinks-PvdA-leider Frans Timmermans is de campagne begonnen. De lijsttrekker is bezig met een tour door Nederland en sprak precies een maand lang met allerlei mensen over zijn plannen voor ons land. Hoe zien die plannen eruit?

Frans Timmermans loopt al lang mee als politicus. 25 jaar geleden werd hij lid van de Tweede Kamer, en afgelopen zomer vertrok hij bij de Europese Commissie om de PvdA/GroenLInks lijst aan te voeren. Wat moet er veranderen? “Waar het land aan toe is, is denk ik dat we de koers verleggen naar meer solidariteit”, begint de lijsttrekker.

Want aan solidariteit schort het in Nederland wel eens, ziet Timmermans. “Mensen die het wat beter hebben, zouden meer moeten inzien dat het ook voor hun beter is om schouder aan schouder te lopen met mensen die het minder hebben.”

Timmermans het land in

Al met al lijkt het weer het klassieke PvdA-verhaal. Toch trok Timmermans het land in om met verschillende mensen te praten en zijn plannen op die manier vorm te geven. Wat kwam hij tegen? “Ik heb met allerlei mensen gesproken en gezien dat er in dit land ongelofelijk veel rek zit. Alleen die veer is wel heel ver uitgerekt”, aldus de lijsttrekker van GroenLinks-PvdA.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Frans Timmermans verliet Brussel met de ambitie premier te worden namens PvdA-GroenLinks. Maar wat als dat niet lukt? “Dan word ik lijsttrekker hè”, aldus Timmermans, al laat hij wel weten niet goed tegen zijn verlies te kunnen. “Ik ben sportman, dan kan je slecht tegen je verlies. Daarom wil ik graag winnen, maar ik heb ook weleens verloren.”

Toch je zin

Toch ziet Timmermans nog wel kansen, mocht hij niet kunnen intrekken in het torentje. “Als je zoiets verliest, maar je doet het toch goed, krijg je inhoudelijk je zin.” Maar Timmermans ziet wel in dat de VVD niet te groot moet worden in dat geval. “Ik zie ook wel dat mevrouw Yezilgoz zo ontzettend graag over rechts wil dat het wel die kant op zal gaan. Alleen als wij groot en strek genoeg zijn, kunnen we het onze kant op laten gaan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Frans Timmermans terug.

Vergelijkbare artikelen