“Imago en uitstraling kan je zetels opleveren”

Hoe werkt imago en uitstraling voor lijsttrekkers in verkiezingstijd? Image consultant Dyanne Beekman en Haagse kapper Ap hebben vele politici voor de spiegel gehad en kennen de fijne kneepjes van het vak. Hoe zorgen de nieuwe lijsttrekkers dat ze authenticiteit uitstralen? Ze vertellen bij Op1 hoe de lijsttrekkers non-verbaal de meeste indruk maken.

De verkiezingen verliezen met verkeerd haar, of juist winnen met een goed pak. Het kan écht, vertelt image consultant Dyanne Beekman. “Het is eigenlijk alles”, vertelt ze. “Het is wat iemand van je vindt. Als dat klopt met je identiteit en met je boodschap, dan is het in balans en kan het absoluut zetels opleveren.”

Authenticiteit

Volgens Beekman moet het belang van Imago niet worden onderschat. “Non-verbaal oordelen we, als je het in percentages uitdrukken, ongeveer voor de helft. Dan weten we nog niet eens wie iemand is of wat zijn boodschap is. We oordelen meteen over iemand.” En dus is het van cruciaal belang dat politici er tijdens de verkiezingen piekfijn uitzien. “Op het moment dat het uiterlijk niet afleidt en het raakt aan wat je wil vertellen, dan klopt het gewoon. Daarbij is authenticiteit heel belangrijk”, aldus Beekman.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over imago en uitstraling terug.

Vergelijkbare artikelen