Frits Barend over Ajax-selectie: ”Als je allemaal blinden laat fietsen, dan komen er ongelukken”

Technisch directeur Mislintat ontslagen, RVC-voorzitter Pier Eringa opgestapt en de grootste nederlaag ooit tegen aartsrivaal Feyenoord: het is malaise bij Ajax, geeft ook Maurice Steijn toe. Is de val van de Amsterdamse club nog te stoppen? We bespreken het met journalisten Frits Barend en Sjoerd Mossou.

Frits Barend heeft het te doen met Ajax-trainer Maurice Steijn, die dankzij de ontslagen technisch directeur Mislintat opgezadeld zit met een heel matig elftal. ”Als je allemaal blinden laat fietsen, dan komen er ongelukken. Hij heeft te maken met een aantal spelers die basistechnieken niet onder de knie hebben. Die kunnen geen bal aannemen of staan te dekken aan de buitenkant.”

Sjoerd Mossou vindt dat Maurice Steijn wel degelijk ook iets te verwijten valt. ”Ajax heeft nog steeds goede spelers. Minder goede spelers dan twee jaar geleden, maar het is nog steeds achter PSV en Feyenoord het beste materiaal. Alleen dan moet je er wel iets van maken. Ze worden tactisch volledig overklast. Eerst door FC Twente, nu weer door Feyenoord. Het heeft ook wel te maken met afspraken maken en gewoon op een normale manier als team functioneren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen