Omwonenden Chemours blij met uitspraak rechter: ”Maar de fabriek stoot nog steeds pfas uit”

Decennia lang richtte chemiebedrijf Chemours milieuschade aan door het lozen van giftige stoffen. En na jaren van procederen door omliggende gemeenten, oordeelt de rechter dat het bedrijf daar zelf verantwoordelijk voor is: ze hielden cruciale informatie achter. Maar wat nu? Moeten er ook schadevergoedingen komen? In Op1 een grote groep verontruste bewoners die zich al jaren bezighoudt met de vervuiling in hun achtertuin.

Actievoerder Joop Keesmaat is ontzettend blij met de uitspraak van de rechter: ”Ik heb wel het gevoel dat ik vandaag met 0-4 gewonnen heb”, verwijzend naar de pijnlijke nederlaag van Ajax tegen Feyenoord. ”Maar we zijn er absoluut nog niet. De fabriek stoot nog steeds uit, dus er komt nog steeds pfas uit die schoorstenen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen